Η θλιψη που φωλιαζει μεσα μου - Μαρια Αλεξοπουλου

Ιανουαρίου 04, 2021

 


"Ο φόβος ζωντανεύει μέσα στο μυαλό μου, και μόνο εγώ θα τον εξόριζα"

Την Μαρία Αλεξοπούλου έχω την χαρά να την θεωρώ φίλη μου, μιας και αρχικά μας ένωσε η αγαπη μας για τα βιβλία και πιο συγκεκριμένα για τον - Ντάροου - (που όχι δεν μαλλιοτραβηχτήκαμε για χάρι του). Έτσι οταν πληροφορήθηκα ότι κυκλοφορεί το πρώτο της βιβλίο η χαρά μου ήταν απερίγραφτη και πόσο μάλλον όταν διαβάζοντας το, έπιασε και εκτόξευσε τις προσδοκίες μου ακόμη πιο υψηλά. 

Το βιβλίο "Η θλίψη που φωλιάζει μέσα μου" είναι αυτοβιογραφικό και αποτελείται από 20 ασπόνδυλα διηγήματα που θα σας ρουφήξουν βαθιά μέσα τους. Η Μελίνα παλεύει με μια ήπιας μορφή κατάθλιψη. Το άγχος και οι αμφιβολίες της ζωής την έχουν κυριεύσει και βυθίσει σε μια μαύρη τρύπα. Στήριγμα της σε όλο αυτό είναι η αδερφή της - ο δικός της προσωπικός φύλακας άγγελος. 

Μια ιστορία που είναι γραμμένη από τα ίδια τα βάθη της ψυχής της συγγραφέως. Kαι εκεί ακριβώς είναι η μεγάλη του επιτυχία. Δεν προσπαθεί να ωραιοποιηση, ξέρει καλά τα δικά της βιώματα αλλά ταυτόχρονα δεν χάνει ποτέ το κουράγιο της, την δυνάμη που έχει μέσα της για να παλέψει. Η ελπίδα είναι διάχυτη παντού μέσα στο βιβλίο και κυρίως στο τέλος που στέλνει σε όλους το μήνυμα πως μπορούν να παλέψουν με ότι είναι αυτό που τυραννάει την ψυχή και το μυαλό τους. 


Ακόμα και αν δεν έχεις περάσει κάτι παρόμοιο η συγγραφέας καταφέρνει να σε κάνει να ταυτιστείς πλήρως με την ηρωίδα της. Να νιώσεις την πτώση και την άνοδο των συναισθημάτων. Ένας ύμνος στη οικογένεια, την αδελφική αγάπη και την ανθρώπινη δύναμη. 

Υ.Γ Να αναφέρω πως το βιβλίο συνοδεύουν υπέροχα σκίτσα από την Ιωάννα Αλεξοπούλου και δένουν υπέροχα με τα λόγια του κειμένου! 



Εκδόσεις: Πηγή 

Συγγραφέας: Μαρία Αλεξοπούλου

Σελίδες: 96

Είδος: Ελληνική Παιζογραφία


Σαν καθαρόαιµο παιδί του χειµώνα, η Μαρία Αλεξοπούλου γεννήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου του 1985. Προ αρκετών ετών, φοίτησε στο Ιστορικό-Αρχαιολογικό της Αθήνας, όπου διάλεξε την κατεύθυνση της Ιστορίας, παρόλο που τη γοήτευε η ριψοκίνδυνη καριέρα της Lara Croft. Εκτελούσε και χρέη συντονίστριας στο επίσηµο φόρουµ της Φιλοσοφικής. Αφού πήρε το πολυπόθητο πτυχίο, εργάστηκε ως αρθρογράφος σε site, όπου καταπιάστηκε µε ποικίλα θέµατα όπως η οµορφιά, το ευ ζην αλλά και µε τουριστικούς προορισµούς. Την τελευταία διετία έχει δηµιουργήσει τον δικό της µικρόκοσµο, το blog «One girl, one pen» , όπου διατυµπανίζει τα µεγάλα πάθη της: Τα αναγνωστικά ταξίδια, τις κινηµατογραφικές εµπειρίες, τις τηλεοπτικές σειρές-φαινόµενα αλλά και τις αµφιλεγόµενες µουσικές της προτιµήσεις. «Η θλίψη που φωλιάζει µέσα µου» είναι το πρώτο της συγγραφικό πόνηµα.






You Might Also Like

3 σχόλια

  1. Υπέροχη παρουσίαση, γλυκιά μου Ελένη!!!
    Σ' ευχαριστώ τόσο για όμορφα λόγια. Μις γιουυυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ όμορφη παρουσίαση ειλικρινά!
    Ειλικρινά με άγγιξε.
    Πρόσφατα διαγνώστηκα με ελαφριάς μορφή χρόνια κατάθλιψη και είναι σίγουρα ξεχωριστό να βλέπεις κάποιον να το αγγίζει με τόσο τρυφερό τρόπο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Popular Posts