BE A GOOD HUMAN Book Tag

Ιουλίου 04, 2015

Ευχαριστούμε πάρα πολύ την Ελένη και το Blog Over the Place για αυτό το πολύ έξυπνο και όμορφο Book Tag

To Α Single Man είναι μια ιστορία για την απώλεια. Την απώλεια ενός εραστή, την απώλεια της νεότητας, την απώλεια της ταυτότητας, την απώλεια της κατεύθυνσης. Ο ήρωας μας ο George έχει δύο πρόσωπα, δύο σκέψεις! Λίγο πολύ όλοι κρύβουμε δύο πρόσωπα μέσα μας. Υπάρχει το άτομο που μιλάει για μας και υπάρχει και ο άνθρωπος που λέει αυτό που πραγματικά σκέφτεται και νιώθει... Αλλά το ερώτημα είναι ποιο από αυτά τα δύο πρόσωπα χρησιμοποιούμε περισσότερο στην ζωή μας;

Από τις πιο συναισθηματικές ιστορίες που έχω διαβάσει ποτέ. Ο μόνος λόγος που γεννήθηκε η Αnna είναι για να σώσει την αδερφή της Kate που πεθαίνει από μια σπάνια μορφή λευχαιμίας. Η αδερφή της έχει ανάγκη το νεφρό της αλλά η Anna θα αποφασίσει ότι πρέπει να έχει η ίδια δικαιώματα πάνω στο ίδιο της το σώμα. Ξέρει καλά τις συνέπειες των πράξεων της αλλά θέλει να είναι η ίδια που θα πάρει την απόφαση και όχι οι γονείς της. Αυτό που ακολουθεί είναι μια βαθιά συγκινητική ιστορία που ακολουθεί έξι διαφορετικά άτομα που επηρεάζονται διαφορετικά από την απόφαση της Anna.   

To The Bell Jar είναι η ιστορία μιας γυναίκας ίσως και της ίδιας της Sylvian Plath. Ένα βιβλίο που μιλάει για την κατάθλιψη, τις τάσεις αυτοκτονίας, το γυναικείο φύλλο και την κοινωνία. 

Το Wintergirls ακολουθάει δύο κορίτσια την Cassie που πολέμησε με την βουλιμία και την Lia κολλητή φίλη της που πάσχει από νευρική ανορεξία. Μια τοξική φιλία και ένας μυστήριος θάνατος περιπλέκονται γύρω από τα κοινωνικά θέματα που θέτει το βιβλίο. 

I Tag: 





You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Πόσο δίκιο έχεις για το Bel Jar, "πρέπει" να ανήκει σε αυτό το tag! Το σκέφτομαι καιρό το Winter Girls, πως σου είχε φανεί εσένα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ήταν το πρώτο βιβλίο που μου ήρθε στο μυαλό!
      Το WinterGirls αν και έχουν περάσει χρόνια από όταν το διάβασα θυμάμαι μου είχε αρέσει. Το είχα διαβάσει χωρίς να ξέρω πολλά πράγματα και με είχε ξαφνιάσει ευχάριστα! Αξίζει να του ρίξεις μια ματιά ;)

      Διαγραφή

Popular Posts