WORST BOOKS: ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΑΝ ΤΟ 2019!

Ιανουαρίου 04, 2020


Καλή χρονιά σε όλους! Το 2019 ήρθε πλέον στο τέλος του. Μια αναγνωστική χρονιά γεμάτη θα έλεγα, με πολλές αναγνώσεις και με καινούργιους εμπειρίες. Φυσικά όπως κάθε χρόνο υπήρξαν και αυτές που με απογοήτευσαν κυρίως γιατί είχα ως συνήθως υψηλές προσδοκίες. Θα παρατηρήσετε ότι τα περισσότερα ανήκουν στην νεανική λογοτεχνία. Ένα είδος που παλιά λάτρευα αλλά λόγο ίσως ηλικίας και πιο μεγάλης εμπειρίας έχουμε πλέον μια σχέση αγάπης μισούς θα έλεγα.
Φυσικά εδώ να ξεκαθαρίσω πως κανένα από τα παρακάτω βιβλία δεν τα μισώ, απλά δεν ήταν του γούστου μου ή προσωπικά για μένα και ο καθένας μπορεί να έχει διαφορετική άποψη.
Πάμε να δούμε αναλυτικά και φυσικά περιμένω και την δική σας λίστα 😊


Ίσως η μεγαλύτερη απογοήτευση μου για φέτος ήταν το manga My brother's Husband που για καιρό μιλούσαν όλοι στο YouTube και η βαθμολογία του στο Goodreads είναι ιδιαίτερα υψηλή. Είχα πολλά προβλήματα μαζί του και θέλω σελίδες ολόκληρες για να τα αναλύσω. Επιγραμματικά θα πω μόνο ότι δεν μου άρεσε αρχικά καθόλου ο διδακτικός χαρακτήρας που έβγαζε με έναν δασκαλίστικο τρόπο σαν να απευθύνεται σε κοινό που είναι 8 χρονών και κάτω. Ένα ακόμη κομμάτι που με ξένισε ήταν η ερωτική υπόνοια που αφήνει μεταξύ των ηρώων, όχι γιατί δεν υπήρχε χημεία ή δεν ταίριαζαν αλλά επειδή ένιωθα πως ακύρωνε με αυτό τον τρόπο ότι ήθελε να περάσει. Γενικά νόμιζα ή πιο σωστά περίμενα κάτι εντελώς διαφορικό, ίσως πιο τρυφερό και με βάθος. 

Ένα ακόμη βιβλίο που δεν το βαθμολογησα άσχημα αλλά ένιωσα να με απογοητεύει ήταν το Χελώνες στο άπειρο του γνωστού John Green. Νομίζω έπεσα στην λούπα για ακόμη μια φορά να παρασυρθώ από αυτά που άκουγα μιας και όλοι μιλούσαν για ένα βιβλίο ακόμη καλύτερο και από το "Λάθος αστέρι". Κάτι που για εμένα δεν ισχύει σίγουρα! Ο John Green έχει ξεχωρίσει γιατί εχει κάτι ιδιαίτερο και πολύ δικό του. Όταν πιάνεις ένα βιβλίο του, ακόμα και αν δεν έχεις δει το όνομα του γραμμένο στο τίτλο  καταλαβαίνεις ότι είναι δικό του, και αν και αυτό είναι θετικό, από την άλλη νιώθω ότι τον κάνει να μπαίνει στην διαδικασία να επαναλαμβάνεται και να κουράζει με τις ίδιες ιστορίες. Θέλω να δω κάτι διαφορετικό και ξεχωριστό γιατί πιστεύω ότι μπορεί και ενώ το Turtles all the way down ξεκινάει τόσο υποσχόμενα στο τέλος καταλήγει όπως όλα τα άλλα του βιβλία. 

Αχ εδώ και αν δεν απογοητευτικά! Διάβασα φέτος το πρώτο βιβλίο της σειράς Wayward Children, ένα από τα πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά βιβλία που έχω πιάσει. Όποτε συνέχισα με την σειρά έχοντας δημιουργήσει η ίδια στον εαυτό μου υψηλές προσδοκίες. Τελικά δεν μου έδωσε αυτά που ήθελα. Και τι ήταν αυτά;! Περισσότερες λεπτομέρειες και ανάπτυξη σε αυτό τον υπέροχο μαγικό κόσμο. Βάθος και καινούργια πράγματα για τους χαρακτήρες που ήδη ξέραμε πάνω κάτω την ιστορία τους. 

Είναι το μόνο βιβλίο που βαθμολόγησα τόσο χαμηλά(ένα αστέρι). Φαίνεται ότι εγώ και ο Charles Bukowski δεν είχαμε και την καλύτερη πρώτη συνάντηση. Θέλω να διαβάσω και άλλα βιβλία του συγγραφέα για να μπορέσω να βγάλω κάποιο συμπέρασμα αλλά αυτό το πρώτο δείγμα, δεν μου άφησε καθόλου καλές εντυπώσεις. Το βρήκα χυδαίο και φοβερά επαναλαμβανόμενο χωρίς κάποιο νόημα. 

Πάμε τώρα στα βιβλία που άφησα στην μέση. Πρώτο ήταν το γνωστό An enchantmet of Ravens ένα βιβλίο που την περσινή χρονιά είχε ακουστεί πάρα πολύ ενώ και φέτος η συγγραφέας με ένα αντίστοιχο βιβλίο φαντασίας (Sorcery of thorns) κατάφερε να μονοπώληση το ενδιαφέρον. Πιστεύω υπάρχει ένα περίεργα υψηλό hype απέναντι της. 
Το συγκεκριμένο αν και ήταν καλογραμμένο ήταν ταυτόχρονα και εντελώς αδιάφορο. Άχρωμοι χαρακτήρες, γλυκαναλατο ζευγάρι και τίποτα πρότυπο ως ιστορία. 

Τέλος έχω ένα ακόμη βιβλίο που ακούγεται παντού τελευταία! Δυστυχώς δεν κατάφερε να με κρατήσει καθόλου. Υποτίθεται είναι μυστηρίου αλλά μέσα στις 300 του σελίδες ασχολούμαστε κυρίως με αγόρια και το ρομαντικό ενδιαφέρον της πρωταγωνίστριας παρά με την λύση κάποιου μυστηρίου. Ακόμα και το τέλος δεν είχε να κάνει καθόλου με την κεντρική πλοκή. 
Αν και αρχικά βρήκα τα κεφάλαια του παρελθόντος εξαιρετικά ενδιαφέροντα, ακόμα και αυτά, από κάποιο σημείο και μετά δεν μπορούσαν να με κρατήσουν με αποτέλεσμα να το παρατηρώ γύρω στο 10ο κεφάλαιο. 

➡️ Για όποιον ενδιαφέρεται τρέχει διαγωνισμός με μια δωροθεσία του βιβλίου "Πυρσός στη νύχτα" στο προφίλ μας στο Instagram 🎁 



You Might Also Like

2 σχόλια

Popular Posts