☀️ Wrap Up: Τι Διαβασα το μηνα Ιουλιο! ☀️

Αυγούστου 06, 2019


Hello everyone! Τι κάνετε; Ο Ιούλιος ήρθε και έφυγε και πραγματικά δεν κατάλαβα το πότε! Νιώθω σαν χθες που έγραφα το προηγούμενο wrap up.... 
Αν και ξεκίνησε αρκετά χλιαρά αυτός ο μήνας, λίγο οι τρελές ζέστες, λίγο οι βόλτες, λίγο που το Netflix είχε την τιμητική του παραμέλησα το διάβασα αλλά όσο περνούσαν οι μέρες όλο και επανερχόμουν και τελικά μπορώ να πω ότι διάβασα πολύ παρά πάνω από ότι πίστευα αρχικά! 


Ο μήνας ξεκίνησε με το 2 και 3 τόμο από το Goldie Vance όπου παρακολουθούμε την Goldie και την ομάδα της να λύνει περίεργες και ξεκαρδιστικές υποθέσεις! Δεν είναι το αγαπημένο μου graphic novel αλλά σίγουρα περνάω πολύ ευχάριστα διαβάζοντας το! 
Vol.2  3/5 💓💓💓
Vol.3  3.5/5 💔💓💓


Στη συνέχεια έχουμε ένα Historical Romance. Σκωτία 1497 η Τζένιφερ πέφτει θύμα απαγωγής μαζί με την αδερφής της από τον στρατό του Ρόις Ουεστμόρλαντ έναν ήρωα του Αγγλικού βασιλείου και ο φόβος της πληγωμένης Σκωτίας. Ο Ρόις έχοντας στα χέρια του τις κόρες του Μέρικ πιστεύει ότι έχει κέρδισε ήδη την μάχη, αφού δεν περιμένει ότι τελικά η δυναμική Σκωτσέζα θα του δημιουργήσει τόσους μπελάδες και στο τέλους θα του κλέψει την καρδιά. Δεν το περίμενα αλλά το απόλαυσα πάρα πολύ αυτό το βιβλίο! Με ταξίδεψε σε μια εντελώς άλλη εποχή, αγάπησα το κεντρικό μας ζευγάρι που ξεχείλιζε από χημεία ενώ και η Judith Mcnaught έχει μια τόσο καλή πένα που με εξέπληξε πάρα πολύ θετικά! Αναλυτική κριτική εδώ!
4/5 💓💓💓💓


Έχοντας ενθουσιαστεί με το εκεί που η καρδιά χτυπά συνέχισα κατευθείαν με το δεύτερο βιβλίο της σειράς όπου μεταφερόμαστε πολλά χρόνια μετά στο Λονδίνο του 1816. Ηρωίδα μας αυτήν την φορά είναι η Γουίτνει Στόουν έντονα φιλελεύθερη και σπιρτόζα για την εποχή της κατακρίνετε πολύ από το συντηρητικό περίγυρο της μέχρι που φεύγει στην Γαλλία με τους θείους της όπου αρχίζει να γίνεται μια πανέμορφη νεαρή γυναίκα. Εκεί θα την γνωρίσει ο Κλέιτον Ουέστμορλαντ και θα κάνει τα πάντα για να γίνει δική του. Σε σχέση με το πρώτο το βρήκα αρκετά κατώτερο. Είχαν παραμείνει ακόμα πολλά θετικά όπως η γραφή που είναι απλά εξαιρετική, οι διάλογοι που είναι πανέξυπνοι και τρομερά ευχάριστοι αλλά είχε και κάποια αρνητικά που με δυσκόλεψαν από το να το ευχαριστηθώ όσο το πρώτο. Για να δείτε περισσότερα για την άποψη μου πατήστε εδώ!
2.7 προς 3/5 💓💓💓


Στην συνέχεια διάβασα το The Skull Throne το τέταρτο βιβλίο της σειράς Demon Cycle. Δεν θα μπω σε πολλές λεπτομέρειες γιατί τα πιο πολλά είναι spoilers. Ο Jardir και η Renna έχουν χαθεί έτσι αναλαμβάνουν οι υπόλοιποι ήρωες να διοικήσουν το βασίλειο και να τα βγάλουν πέρα με τους δαίμονες και τους εχθρούς που τους απειλούν. Ο Peter V.Brett πήρε την καρδιά μου και την έκανε χίλια κομμάτια σε αυτό το βιβλίο 😪😪 Δεν ξέρω πως θα προχωρήσω στο τελευταίο μετά από όλα αυτά... Η αλήθεια είναι πως μου έλειψαν αρκετά οι κεντρικοί μας ήρωες αφού οι περισσότεροι απουσιάζουν από το μεγαλύτερο μέρος του βιβλίου αλλά και πάλι ήταν φοβερά απολαυστικό, με λιγότερη δράση θα έλεγα αλλά με έντονο το πολιτικό στοιχείο, απόλυτα σοκαριστικό με έκανε να κλάψω και να νευριάσω ουκ ολίγες φορές! 
4/5 💓💓💓💓


Από τα πρώτα βιβλία που διάβασα μέσα στον μήνα ήταν το Θεοί και Δαίμονες της Μαρίας Βρυσανάκη. Η υπόθεση γυρνάει γύρω από την Μέγκαν όπου φοιτά στην ακαδημία Κορβίνιους όπου εκεί μαθαίνουν να μάχονται τα Ρεμόρ όπως και η ίδια για να μπορέσουν να προστατέψουν τα Λερόιλ από τους ανθρώπους σε ένα επικείμενο πόλεμο! Για να καταλάβετε καλύτερα την υπόθεση μπορείτε να διαβάσετε την αναλυτική κριτική μου εδώ! Ένα πολύ όμορφο ανάγνωσμα στο στυλ βιβλίων που προτιμώ και διαλέγω συχνά να διαβάσω. Πάρα πολύ ευχάριστα γραμμένο, με ιδιαίτερους χαρακτήρες και μια υπόθεση με έντονη δράση και ανατροπές. Για το λόγο που βάζω 3.7 και όχι καθαρό 4 είναι πως η prequel νουβέλα που διάβασα, μου άρεσε και με άγγιξε λίγο παρά πάνω και εκεί είχα βάλει τεσσάρι οπότε τα χώρισα έτσι βαθμολογικά! 
3.7/5 💓💓💓💓


Ένα ακόμα Graphic Novel για αυτό το μήνα! Η ιστορία ακολουθεί την Chris όπου πάει να δουλέψει στο μαγαζί Heavy Vinyl εκεί αρχίζει να νιώθει πως κάτι κρύβουν και συνωμοτούν από πίσω της τα υπόλοιπα μέλη του μαγαζιού. Τότε θα ανακαλύψει πως κάτω από το δισκάδικο κρύβεται ένα μυστικό φυλάκιο αλά fight club και τα κορίτσια λύνουν διάφορα μυστήρια και πιάνουν αδίστακτους κακοποιούς! Μου άρεσε πολύ ειδικά που επικεντρώνεται μόνο πάνω σε γυναικείους χαρακτήρες και στις διαπροσωπικές τους σχέσεις. Επίσης μου θύμισε πολύ τους Άγγελους του Τσάρλι κάτι που μόνο θετικό είναι! 
4/5 💓💓💓💓


Το άστρο της αυγής το τελευταίο μέρος της τριλογίας Κόκκινη Ανατολή το διάβασα παρέα με την Στέλλα και ήταν το ίδιο εντυπωσιακό με τα προηγούμενα δυο! Η ιστορία συνεχίζει περίπου ένα χρόνο μετά το σοκαριστικό φινάλε από τον χρυσό γιο. Τα πρώτα κεφάλαια ήταν ανατριχιαστικά ενώ η συνεχής δράση, οι μάχες και οι ανατροπές δεν σε αφήνουν στιγμή να βαρεθείς. Για το μόνο λόγο που έχασε μισό αστεράκι είναι γιατί μου φάνηκε ότι στο τέλος έγιναν όλα λίγο γρήγορα!
4.5/5 💓💓💓💓💓


Στο Volume 2 συνεχίζουμε να βλέπουμε την ιστορία του Alex και της Ada, ένα adroid πολύ διαφορετικό από τα άλλα. Με συναισθήματα και ενσυναίσθηση! Περνώντας μεγάλο χρόνο μαζί αρχίζουν να έρχονται πιο κοντά και να γεννιέται ένας απαγορευμένος έρωτας. H Κυβέρνηση έχοντας καταλάβει τι έχει δημιουργήσει ξεκινάει ένα κυνηγητό για τα εξελιγμένα adroid και έτσι η Ada είναι σε μεγάλο κίνδυνο! Κλάσεις ανώτερο από το πρώτο volume με αγωνία, έντονα συναισθήματα, ανυπομονώ να δω τι θα γίνει στο τέλος! 
4.5/5 💓💓💓💓💓


Τα βιβλία της Sally Thorne θα τα έχετε ακούσει σίγουρα πολύ στο youtube! Στο 99 percent mine ακολουθούμε την Darcy μια δυναμική γυναίκα που ταξιδεύει μόνη της σε όλο το κόσμο και τραβάει φωτογραφίες. Από μικρή αγαπάει τον Tom αλλά ο Τom είναι ο κολλητός φίλος του δίδυμου αδερφού της. Κάτι που την αποθαρρύνει από το να δείξει τα συναισθήματα της γιατί δεν θέλει να τους χαλάσει την φιλία. Έχοντας όμως ξεμείνει για πρώτη φορά στο σπίτι θα αρχίσει αναπόφευκτα να έρχεται κοντά με τον Tom! 
Η αλήθεια είναι πως δεν με ενθουσίασε το βιβλίο μου άρεσε η οπτική των δυο φίλων που αρχίζουν να ερωτεύονται ο ένας τον άλλο αλλά δεν ένιωσα καμιά έντονη χημεία και σπίθα ανάμεσα τους (Και όσο να ναι αυτό είναι το Α και το Ω στα βιβλία αυτά) Η Darcy είναι αρκετά αντιπαθείς χαρακτήρας μόνο προς το τέλος άρχισα κάπως να την καταλαβαίνω. O Tom πάλι είναι πολύ πιο ευχάριστος και γλυκός αλλά λίγο αδιάφορος. Το σίγουρο είναι ότι θα διαβάσω και το The Hating Game που έχει γράψει η ίδια γιατί πέρασα ευχάριστα και έχω ακούσει πιο καλά σχόλια! 
2.5/5 💓💓💓


To Every Heart a Doorway είναι μια νουβέλα 200 σελίδων που μας μιλάει για την ιστορία κάποιον παιδιών που περνάνε μέσα από μαγικές πόρτες και ταξιδεύουν σε άλλους κόσμους. Όταν έρχεται η ώρα όμως για να επιστρέψουν δεν είναι έτοιμα!  Περίεργο, ιδιαίτερο μου άρεσε πολύ αν και θα ήθελα να είναι λίγο πιο μεγάλο για να το χορτάσω καλύτερα και για να μάθουμε πιο πολλά για τον κόσμο. Ανυπομονώ όμως για την συνέχεια γιατί στα μετέπειτα βιβλία η ιστορία διαδραματίζεται σε έναν από τους κόσμους μέσα από την πόρτα! Αναλυτική κριτική εδω!
4/5 💓💓💓💓


Στο Giant Days παρακολουθούμε την ζωή και την φιλία τριών κοριτσιών της Susan, της Esther και της Daisy κατά την διάρκεια των πρώτων εβδομάδων στο πανεπιστήμιο. Χωρίς να γνωρίζονται χρόνια τα κορίτσια έχουν δεθεί γρήγορα. Τώρα που βρίσκονται μακρυά από το σπίτι τους για πρώτη φορά η καθεμία θα ανακαλύψει και θα μάθει καλύτερα τον εαυτό της! Αξιολάτρευτο 😍 Δεν περίμενα να μου αρέσει τόσο πολύ σίγουρα θα συνεχίσω και με τα υπόλοιπα! 
4/5 💓💓💓💓


Mια σειρά που ξεκίνησα να ξανά διαβάζω είναι το Bloodlines της Richelle Mead είναι spin off του Vampire Academy και γιαυτό το λόγο δεν μπορώ να πω πολλά γιατί θα κάνω spoil όλο το τέλος του VA. Πρωταγωνίστρια αυτήν την φορά είναι η Sydney μια Αλχημίστρια που αναλαμβάνει μια μυστική αποστολή και έτσι στέλνετε στο σχολείο Παλμ Σπρινγκς μαζί με τους Έντι, Άντριαν και Τζιλ. Ενώ αρχικά η Σίντνει μπορεί να ξινίσει ως χαρακτήρας λόγο ότι είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε την οπτική πλευρά της Ρόουζ που είναι πολύ πιο δυναμική και χυμώδης, εν τέλη σε κερδίζει απόλυτα! Ένα ακόμα κομμάτι που είναι πολύ θετικό είναι η παρέα των τεσσάρων ατόμων και η χημεία που έχουν αναπτύξει ήδη από το πρώτο βιβλίο. 
Δεν θα πω ψέματα είχα ξεχάσει τα περισσότερα γεγονότα αυτού του βιβλίου και πόσο μα πόσο χιούμορ έχει μέσα. Πραγματικά ανυπομονώ να φτάσω στο τρίτο και τέταρτο βιβλίο που ήταν τα αγαπημένα μου! 
Αρχική βαθμολογία: 4/5 💓💓💓💓
Re-Read: 3.5/5 💓💓💓


Tέλος διάβασα το τελευταίο βιβλίο που έχει βγάλει ο John Green! Όπου ακολουθούμε την Άζα ένα κορίτσι που πάσχει από ιδεοψυχαναγκαστική αγχώδη διαταραχή. Μαζί με την κολλητή της Ντέιζι αποφασίζουν να βρουν έναν εξαφανισμένο εκατομμυριούχου και να πάρουν την αμοιβή των 100χιλιαδων δολαρίων που δίνει η οικογένεια του. Έχοντας διαβάσει σχεδόν όλα τα βιβλία του συγγραφέα μπορώ να πω ότι κανένα ως τώρα δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει το Λάθος αστέρι. Μέτριο προς καλο, ήθελα να μας δώσει κάτι παρά πάνω. Για περισσότερες λεπτομέρειες διαβάστε την κριτική μου εδώ!
3/5 💓💓💓














You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Wow πολλά βιβλία😅😍 με έψησες πολύ για το Heavy Vinyl! Το Giant Days το χω ξεκινήσει κάμποσες φορές γιατί είναι του στυλ που μου αρέσει γενικά, αλλά πάντα το παρατάω😅 θα το ξαναξεκινήσω αφού σου άρεσε.😊

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα που είναι καλοκαίρι είπα να φορτσάρω 😂 Το heavy Vinyl θα σου αρέσει σίγουρα!!! Και είναι μόνο ένα Volume 😉 Το Giant Days ενώ μου άρεσε το βρήκα λίγο πιο παιδικό! Πιστεύω αν ήμουν στην ηλικία 12-15 θα το είχα κατά λατρέψει 😅

      Διαγραφή

Popular Posts