Book Snob Book Tag

Σεπτεμβρίου 23, 2019


Hey, καλή εβδομάδα σε όλους! Σήμερα έχω ένα νέο tag που είναι δημιούργημα της booktuber tia and all the books. Ελπίζω να σας αρέσει και περιμένω και τις δικές σας απαντήσεις 😊

1. Διαβάζεται πάντα το βιβλίο πριν δείτε την κινηματογραφική/τηλεοπτική μεταφορά του; 

  • Η αλήθεια είναι πως προσπαθώ να το κάνω αλλά συνήθως αποτυγχάνω! Σίγουρα δεν θα στεναχωρηθώ και αν πραγματικά μου έχει κολλήσει και θέλω να διαβάσω το βιβλίο, ακόμα και αν έχω δει την ταινία θα το κάνω.  

2. Αν έπρεπε να επιλέξετε μόνο μια μορφή βιβλίου (φυσικό, ebook, audiobook) για να διαβάζεται για το υπόλοιπο της ζωής σας, ποιο θα ήταν αυτό; 

  • Η αλήθεια είναι πως διαβάζω πάρα πολλά βιβλία σε ebook μορφή εκτός του ότι με βολεύει πολύ όταν ξαπλώνω το βράδυ, είναι και μια πολύ πιο φθηνή λύση. Αν έπρεπε όμως να επιλέξω μόνο ένα αυτό θα ήταν το φυσικό βιβλίο! Ότι και να κάνουμε έχει άλλη αίσθηση και ομορφιά να το κρατάς στα χέρια σου. Το audiobook δεν με βάζει καν στο πειρασμό να το σκεφτώ γιατί αν και είναι μια καλή εναλλακτική, που έχω αρχίσει το τελευταίο καιρό να την χρησιμοποιώ το κάνω και πάλι για συγκεκριμένα αναγνώσματα! 
3. Θα βγαίνατε ραντεβού ή θα παντρευόσασταν κάποιον που δεν διαβάζει βιβλία; 

  • Δυστυχώς ζούμε σε μια κοινωνία που εμείς οι βιβλιόφιλοι είμαστε μειονότητα οπότε σίγουρα δεν θα με πείραζε αν ο άνθρωπος μου δεν διάβαζε, είναι φυσιολογικό ο καθένας να έχει τα δικά του ενδιαφέροντα! Έτσι και αλλιώς ο φίλος μου δεν διαβάζει καθόλου, αν και δεν σας κρύβω ότι προσπάθησα να τον μυήσω αλλά απέτυχα παταγωδώς 😂. Όποτε όμως με βλέπει να είμαι με τα μούτρα σε κάποιο βιβλίο πολλές φορές τον τρώει η περιέργεια να δει γιατί μου αρέσει τόσο, οπότε γίνομαι το προσωπικό του audiobook και του διαβάζω τα αγαπημένα μου αποσπάσματα! 

4. Αν έπρεπε να διαλέξετε ένα είδος βιβλίου που δεν θα ξανά διαβάζατε, ποιο θα ήταν αυτό; 

  • Η αρχική μου σκέψη ήταν non-fiction/biography αλλά συνήθως διαβάζω ένα με δυο βιβλία το χρόνο σε αυτό το στυλ οπότε δεν θα ήταν δίκαιο! Νομίζω θα πω θρίλερ/μυστηρίου που αν και μου αρέσουν για κάποιο λόγο δεν τα επιλέγω ιδιαίτερα πολύ, οπότε πιστεύω δεν θα μου λείψουν κιόλας τόσο.

5. Αν έπρεπε να διαβάσετε μόνο ένα είδος βιβλίου για το υπόλοιπο της ζωής σας, ποιο θα ήταν αυτό; 

  • Εδώ θα πω σίγουρα fantasy και ότι μπορεί να πιάσει η γκάμα αυτήν (ya fantasy, hight fantasy, epic, classic, κτλπ) Είναι με μεγάλη διαφορά η αγαπημένη μου κατηγορία βιβλίων και αυτήν που δεν βαριέμαι ποτέ να διαβάζω!

6. Ποιο είδος βιβλίου πιστεύεται ότι σνομπάρετε πιο έντονα από τις κοινότητες των βιβλιόφιλων;

  • Χμμ νομίζω τα romance (Η αλλιώς chick flicks,women's fiction κτλπ). Έχω ακούσει πολλές φορές σχόλια του στυλ ότι είναι βιβλία που πρέπει να πωλούνται μόνο στα περίπτερα ή βιβλία που απευθύνονται σε σαχλές γυναίκες και ούτε καθεξής. Προσωπικά τα απολαμβάνω πολύ αλλά ακόμα και αν δεν το κάνεις ποιος ο λόγος να υποβαθμίσεις τόσο και τον άνθρωπο που το διαβάζει και αυτόν που το έγραψε... 😏

7. Έχετε νιώσει ποτέ ότι σας έχουν κοροϊδέψει/περιφρονήσει επειδή διαβάζεται βιβλία; 

  • Δυστυχώς ναι! Κυρίως στο σχολείο λύκειο/γυμνάσιο επειδή γυρνούσα με λεωφορείο στο σπίτι μου και πολλές φορές έπρεπε να περιμένω παρά πάνω ή τα πρωινά έφτανα πιο νωρίς, πάντα κουβαλούσα ένα βιβλίο για να χαλαρώνω και να διαβάζω ενδιάμεσα. Φυσικά οι περισσότεροι που με έβλεπαν με κοιτούσαν σαν να είχα τρία κεφάλια και πετούσαν διάφορα κακοπροαίρετα σχόλια. Το χειρότερο όμως είναι όταν ποια στην ενήλικη ζωή μου (που πιστεύεις ότι έχεις να κάνει με ποιο σκεπτόμενους ανθρώπους και όχι με παρορμητικούς έφηβους) είχα ακούσει κατά καιρούς να μου λένε "Αυτό κάνεις στην ζωή σου; Διαβάζεις; Και τι σου προσφέρει;" 😳 "Καλά θα χαλάσεις λεφτά για να αγοράσεις βιβλία;" Kαι διάφορα σε αυτό το στυλ που πιστεύω πως ίσως όλοι όσοι διαβάζουμε θα έχουμε ακούσει έστω και μια φορά στην ζωή μας. 



You Might Also Like

2 σχόλια

Popular Posts