Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ: ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΤΑΧΤΗΣ


ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ:ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΤΑΧΤΗΣ
Συγγραφέας: Cassandra Clare
Μεταφραστής: Μοσχή Φωτεινή
Εκδόσεις: Πλατύπους
Έτος Έκδοσης: 2010
Αρ. σελίδων: 528

Δεν μπορώ να περιγράψω το πόσο εθιστεί στο κόσμο των κυνηγών των σκιών. Αν και μιλάμε για μια σειρά με πάνω από 500 σελίδες το κάθε βιβλίο η ιστορία κυλάει τόσο γρήγορα που δεν μπορεί να μην σε μαγέψει. 

Στο τέλος του πρώτου βιβλίου "Πόλη των Οστών" η συγγραφέας μας αφήνει πραγματικά με κομμένη την ανάσα μετά από συγκλονιστικές αποκαλύψεις και ανατροπές στην "Πόλη της στάχτης" τα γεγονότα κόβουν ακόμα περισσότερο την ανάσα μας. 

Ο κόσμος των Κυνηγών των Σκιών ήρθε αντιμέτωπος για μια ακόμη φορά με τον Βάλενταϊν έναν άνθρωπο που χρόνια τώρα νομίζουν πεθαμένο και ο οποίος επέστρεψε έτοιμος να βάλει σε εφαρμογή το απάνθρωπο σχέδιο του και να διεκδικήσει όλα εκείνα που πιστεύει ότι του ανήκουν. Σκοπός της επιστροφής του η κατάκτηση της εξουσίας και ο αφανισμός των Πλασμάτων του Σκότους. Θέλει με κάθε κόστος να πάρει στην πλευρά του τον γιο του Τζέις και για να μπορέσει να το κάνει αυτό του δίνει διάφορες επιλογές. Προσελκύοντας τον με την ιδέα πως στο τέλος θα προστατέψει αυτούς που αγαπάει! Δυστυχώς όμως για το Κονκλάβιο καταφέρνει να αποκτήσει και το δεύτερο Θανάσιμο Εργαλείο το ξίφος του αρχάγγελου προκαλώντας βέβαια αιματοχυσία αφού για να το πάρει σκότωσε ίδιους τους σιωπηλούς αδερφούς ,στράφηκε δηλαδή χωρίς δισταγμό εναντίον των ομοίων του. Πλέον με δύο Θανάσιμε Αντικείμενα στο χέρι του είναι πολύ πιο δυνατός από το Κονκλάβιο και τα σχέδιά του μπορεί να εκπληρωθούν πιο εύκολα. Απέναντί του όμως θα βρεθούν τα παιδιά του...

Ο Τζέις, μετά τις αποκαλύψεις είναι ο χαρακτήρας εκείνος που δέχεται το μεγαλύτερο πλήγμα και πόνο. Είναι ερωτευμένος με μια αδερφή της οποίας την ύπαρξη δεν γνώριζε και ποτέ δεν φανταζόταν, ένα αίσθημα που πρέπει οπωσδήποτε να καταπνίξει βαθιά βαθιά μέσα του. Το αρνείται όμως, αρνείται να δεχτεί πως ο μοναδικός άνθρωπος που έκανε την καρδία του να χτυπήσει δυνατά και του έδειξε πως η αγάπη δεν σε καταστρέφει είναι η αδερφή του.  Μετά ακόμα και στα μάτια όσων τον αγαπούσαν και εκτιμούσαν, ακόμη και τον ανθρώπων που τους θεωρεί οικογένεια του γίνεται ο γιος ενός σατανικού ηγεμόνα που άλλαξε τις ζωές όλων προς το χειρότερο. Δεν είναι πια ο πιο ικανός πολεμιστής έτσι όπως πίστευαν αλλά ένα στρατιωτάκι που εκπαιδεύτηκε και χειραγωγήθηκε από τον πιο επικίνδυνο εχθρό, είναι ένας προδότης σαν τον πατέρα του. Προσπαθεί με κάθε τρόπο  να αποδείξει το αντίθετο, αλλά μέσα του δεν ξέρει αν πραγματικά μπορεί, ίσως κατά βάθος ισχύουν όλα αυτά που του καταλογίζουν οι άλλοι και το σημαντικότερο δεν ξέρει αν μπορεί να αρνηθεί και να είναι απέναντι στον ίδιο του τον πατέρα που μέχρι τα δέκα του ήταν ο μόνος που υπήρξε πραγματικά δίπλα του, η μόνη του οικογένεια. 

Η Κλέρι από την άλλη πρέπει να συμβιβαστεί με όλα αυτά τα μυστικά και τα νέα γεγονότα μπροστά της. Πρέπει να δεχτεί ότι ο πατέρας της δεν είναι ένας κοινός θνητός αλλά ένας και σατανικός άνδρας που θέλει μόνο να πάρει εκδίκηση και ότι το μοναδικό αγόρι στην ζωή της που την έκανε να νιώσει τόσα δυνατά συναισθήματα δεν είναι τελικά άλλος από τον αδερφό που πάντα επιθυμούσε. Ένα πράγμα θέλει μόνο να ξυπνήσει από αυτό το κακό όνειρο που ζει να γίνει ξανά η ζωή της έτσι όπως ήταν. Νιώθει πως απομακρύνεται από την αγαπημένη της ανθρώπινη  ζωή αλλά θέλει όσο τίποτα να γνωρίσει αυτόν τον καινούριο τόπο και τους ανθρώπους του που έχουν το ίδιο αίμα με αυτήν. Η Κλέρι βρίσκει παρηγοριά στον καλύτερό της φίλο το Σάιμον και προσπαθεί να ξεκινήσει μια σχέση μαζί του,θέλει να του δώσει μια ευκαιρία αφού εκείνος είναι ερωτευμένος μαζί της και επίσης θέλει να προσπαθήσει να τον αγαπήσει δυστυχώς όμως η σχέση αυτή προκαλεί μόνο πόνο και θλίψη.Δεν πληγώνει μόνο τον εαυτό της αλλά και το Σάιμον,όσο κι αν θέλει η καρδία αντιδρά,το ίδιο και το μυαλό αφού το μόνο που σκέφτεται είναι ο Τζέις.

Νέα πρόσωπα εμφανίζονται και άλλα αποκτούν περισσότερο πρωταγωνιστικό ρόλο. Η Cassandra Clare ολοκληρώνει τους χαρακτήρες που γνωρίσαμε στην "Πόλη των Οστών". Οι προσωπικότητες τους αναπτύσσονται και βλέπουμε πια κάθε σκέψης τους, κάθε συναίσθημά τους, τις αλλαγές και τα πιστεύω τους κάνοντας έτσι την ιστορία ακόμα πιο ενδιαφέρουσα και ολοκληρωμένη. Γνωρίζουμε καλύτερα τον τρελό χιουμορίστα Μάγκνους, βλέπουμε τον Άλεκ να απελευθερώνει τον πραγματικό του χαρακτήρα, την Ίζι να μην είναι όσο σκληρή θέλει να δείχνει, τον Σάιμον να μένει πιο πιστός από ποτέ στους ανθρώπους που αγαπάει. Φυσικά την παράσταση κλέβει όμως ο Τζέις, το χιούμορ και η ειρωνεία του η αγάπη του για την Κλέρι και τα πιστεύω του για την ζωή ενώ η Cassandra Claire δεν διστάζει να θίξει το θέμα της διαφορετικότητας,των γκέι και των επιλογών μας.

Το δεύτερο βιβλίο ήταν ακόμη καλύτερο από το πρώτο! Η Αγωνία φτάνει στην κορυφή και οι εξελίξεις είναι εντελώς απροσδόκητες! Όλοι οι χαρακτήρες θα κριθούν να αντιμετωπίσουν τους πιο κρυφούς και δύσκολους εφιάλτες τους! Η Κλέρι δεν λυγίζει παρά τα όσα συμβαίνουν παραμένει δυναμική και με άπειρο θάρρος! Αντίθετα ο Τζέις δεν μπορεί να τα χειριστεί όλα αυτά πονάει και γίνεται ευάλωτος. Όλοι θα πολεμήσουν για την ελευθερία τους την αγάπη και τα πιστεύω τους. Η γραφή της Cassandra όπως έχω πει είναι μαγευτική και σε συνεπαίρνει! Και με το δεύτερο βιβλίο αγάπησα ακόμη περισσότερο την σειρά αλλά και την ίδια. Αν σου αρέσει αυτός το είδος λογοτεχνίας πραγματικά πραγματικά η σειρά αυτήν αξίζει! 

Best Quotes: 

--> "I don't want to be a man," said Jace. "I want to be an angst-ridden teenager who can't confront his own inner demons and takes it out verbally on other people instead." "Well," said Luke, "you're doing a fantastic job."
--> "We came to see Jace. Is he alright?" "I don't know," Magnus said. "Does he normally just lie on the floor like that without moving?"
--> "Mom. I have something to tell you. I’m undead. Now, I know you may have some preconceived notions about the undead. I know you may not be comfortable with the idea of me being undead. But I’m here to tell you that undead are just like you and me … well, okay. Possibly more like me than you."
--> "I've got a stele we can use. Who wants to do me?" "A regrettable choice of words," muttered Magnus."
--> "That does it," said Jace. "I'm going to get you a dictionary for Christmas this year." "Why?" Isabelle said. "So you can look up 'fun.' I'm not sure you know what it means."

Βαθμολογία: 5/5 Αστέρια!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΑ ΚΙΝΟΥΜΕΜΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΧΡΟΝΩΝ!

Όλοι μας κατά καιρούς θυμόμαστε τα αγαπημένα μας παιδικά κινούμενα σχέδια. Cartoon και anime που μας έκαναν να σηκωνόμαστε τα ξημερώματα του Σαββατοκύριακου και να μην ξεκολλάμε μπροστά από την τηλεόραση. Παρακάτω σύλλεξα μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά! 
Pokémon Ποιος μπορεί να ξεχάσει το περιβόητο Πόκεμον; Ένα από τα πιο αγαπημένα anime της παιδική μου ηλικίας. Το κόλλημα που είχε ξεκινήσει πριν περίπου 15 χρόνια, μια σειρά με πάνω από 800 επεισόδια! Η σειρά ξεκινάει με τον Ash και την Misty που μέσα από ένα περιπετειώδης ταξίδι προσπαθούν να συλλέξουν τα καλύτερα Pokemon για να γίνουν οι μεγαλύτεροι εκπαιδευτές. 
Recess (Tο Διάλειμμα) Μια σχετικά πιο πρόσφατη σειρά. Γυρισμένη το 1997 της Disney που προβαλλόταν καθημερινά από την κρατική τηλεόραση! Ξεχωριστή, έξυπνη που κάθε παιδί θα ταυτιζόταν και θα αγαπούσε. Η σειρά περιστρεφόταν γύρω από τις σχολικές περιπέτειες μίας παρέας μαθητών, του Τι Τζέι και των φίλων του Βινς, Σπινέλι, Γκρέτσεν, Μάικυ και Γκας.
Candy Candy Ιαπωνικό Manga κινο…

ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΣΕΙΡΕΣ Part 1

Σε μια εποχή που η Αμερικάνικη τηλεόραση διανύει την καλύτερη εποχή της και μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως συναγωνίζεται τον ίδιο της τον Κινηματογράφο μερικές φορές ξεπερνώντας τον, υπάρχει και η δική μας ξεχασμένη ήπειρος που μας έχει δώσει και εξακολουθεί να μας δίνει μερικά πολύ όμορφα και αξιόλογα διαμαντάκια, πολλά από τα οποία μπορούν να χαρακτηριστούν πολύ πιο ποιοτικά και γνήσια από πολλά αντίθετα εμπορικά Αμερικάνικα. Παρακάτω θα δούμε μερικές από τις καλύτερες σειρές που έχουν αναδείξει πολλές από τις χώρες τις Ευρώπης. 

Σκανδιναβικές:  Αυτές οι κρύες, βόρειες χώρες τα τελευταία χρόνια έχουν πάρει τα πρωτεία σε ότι έχει σχέση με τις αστυνομικές ιστορίες. Αν αυτό θα είναι ταινία, ένα ακόμη πολύ επιτυχημένο βιβλίο ή μια τηλεοπτική σειρά δεν έχει σημασία, σημασία έχει πως οι άνθρωποι ξέρουν πραγματικά τι κάνουν πάνω σ'αυτό τον τομέα! 
Forbrydelsen Μια δανέζικη παραγωγή που μεταδίδεται σε πολλές χώρες έκανε ρεκόρ τηλεθέση με πάνω από 70% και έχει πάρει διθυραμβικές κριτικές …

Νεες Κυκλοφοριες Ιουλιου!

Από τις εκδόσεις Μάτι έρχεται η συνέχεια της πετυχημένης σειράς Ο οίκος των Κομαρρέ- Σάρκα και Αίμα της Kristen Painter. 

Η περίληψη του βιβλίου: Με το δαχτυλίδι των οδυνών να παραμένει χαμένο και τη Συνθήκη μεταξύ αλλόκοσμων και ανθρώπων να έχει καταλυθεί, τα προβλήματα της Κρίσαμπελ και του Μάλκολμ μόλις αρχίζουν. Η Κρίσαμπελ χρωστάει ακόμα χάρη στον Μάλκολμ για τη βοήθειά του, αλλά θα χρειαστεί να επιστρέψουν στο Κορβινέστρι για να την εκπληρώσει, στη μυστική πόλη των βαμπίρ, εκεί που κανείς από τους δυο τους δεν είναι ευπρόσδεκτος. Η ανακάλυψη ότι η Κρίσαμπελ έχει αδερφό, όμως, ίσως την αναγκάσει να αθετήσει την υπόσχεσή της στον Μάλκολμ, κάτι που μπορεί να τον εξοργίσει και να ξυπνήσει το κτήνος μέσα του. Από την άλλη, η εκπλήρωση του όρκου μπορεί να καταστρέψει την Κρίσαμπελ, ειδικά τώρα που στο προσκήνιο έρχονται φιλόδοξες μάγισσες, νεκροί περιθωριακοί βρικόλακες και η αδελφότητα των Κουμπάι Μάτα. Η ΘΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ! 
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΑΤΙ!


Ελληνικό Εξώφυλλ…