ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ: ΓΥΑΛΙΝΗ ΠΟΛΗ

Οκτωβρίου 27, 2013


ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ: ΓΥΑΛΙΝΗ ΠΟΛΗ
Συγγραφέας: Cassandra Clare
Μεταφραστής: Μοσχή Φωτεινή
Εκδόσεις: Πλατύπους
Έτος Έκδοσης: 2010
Αρ. σελίδων:  648

Δεν έχει πολύ καιρό που ξεκίνησα την συγκεκριμένη σειρά και πραγματικά αγάπησα! Λάτρεψα την γραφή της Cassandra Clare, τον φανταστικό κόσμο που έχει δημιουργήσει και φυσικά τους υπέροχους χαρακτήρες! 

Το δεύτερο βιβλίο μας άφησε με τον Βάλενταιν κυρίαρχο και τους κυνηγούς σε πολύ δύσκολη θέση.Στη μάχη που έγινε κατάφεραν να τον σταματήσουν αλλά μόνο για λίγο ξέρουν ότι έχοντας τα δύο από τα τρία θανάσιμα εργαλεία είναι πολύ δυνατός και η τελική μάχη που θα γίνει στην Άιντρις θα είναι πολύ σκληρή με τις πιθανότητες υπέρ του. Ο Τζέις μαζί με τους Λάιτγουντ ετοιμάζεται να πάει στην πατρίδα των κυνηγών εκεί όπου συγκεντρώνονται οι κηνυγοί όλου του κόσμου προκειμένου να αποφασίσουν τι θα κάνουν με τον Βαλενταίν. Η Κλέρι θα φτάσει μαζί με τον Λουκ στην Άιντρις και εκεί θα προσπαθήσει να μάθει περισσότερα για τον εαυτό της, την οικογένεια της και φυσικά να μπορέσει να βρει τρόπο να ελευθερώσει την μητέρα της. Στην προσπάθεια της αυτήν θα βρει στην αρχή απέναντι της τον Τζεις και αυτό θα την πληγώσει πολύ όμως στην πορεία των γεγονότων στο πλευρό της θα σταθεί ο Σεμπάστιαν ένας όμορφος νεαρός που η Κλέρι νιώθει οικεία μαζί του και πως από κάπου τον γνωρίζει είδη. Όμως τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα αφού ο  Βάλενταϊν ζει και έχει στην κατοχή του και τα δύο Θανάσιμα Εργαλεία και είναι πάρα πολύ κοντά στο να βρει και το τρίτο, όταν το κάνει αυτό θα μπει το σχέδιο του στην τελική ευθεία όπου είναι ο αφανισμός των σημερινών κυνηγών των σκιών και η δημιουργία νέων με αρχηγό τον ίδιο. Για να καταφέρουν οι Κυνηγοί των Σκιών να σώσουν τον κόσμο και τους εαυτού τους θα πρέπει να συνεργαστούν με τους αιώνιους εχθρούς τους τα πλάσματα του Σκότους. Κάτι που θα είναι πραγματικά πολύ δύσκολο αλλά όχι και ακατόρθωτο. 


Η ζωη της Κλερι μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα έχει έρθει στα πάνω κάτω. Υπάρχει η ανθρώπινη ζωή της που δεν μπορεί να ξεχάσει αλλά και η ζωή στην Άιντρις που δεν μπορεί να αρνηθεί ενώ πονάει που δεν μπορεί να έχει τον Τζέις δίπλα της. Φοβάται για την τύχη της μητέρας της. Η Κλέρι όμως είναι δυνατη και δεν θα λυγίσει εύκολα. Είναι αποφασισμένη να κάνει τα πάντα για αυτούς που αγαπά και να μην το βάλει κάτω, να πολεμήσει! 

Ο Τζέις πάλι υποφέρει! Υποφέρει και δεν μπορεί να αντέξει την προσπάθεια να καταπνίξει όλα αυτά που νιώθει όλα αυτά που ποθεί. Πολεμάει τα ίδια του τα αισθήματα. Ξέρει ότι δεν θα έχει ποτέ μια ευτυχισμένη ζωή δεν θα έχει ποτέ όλα αυτά που επιθυμεί και η συμπεριφορά του πληγώνει τον άνθρωπο που αγαπάει περισσότερο την ίδια την Κλέρι. Έχει πάρει τις αποφάσεις του και ξέρει καλά τι θα κάνει. Θα πολεμήσει μέχρι τελικής μάχης. Είναι διατεθειμένος να τα ρισκάρει όλα, το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να σώσει την ζωή της Κλέρι και της οικογένειας του. 

Στο συγκεκριμένο βιβλίο παίρνει ακόμη μεγαλύτερο ρόλο ο Σάιμον του οποίου διαβάζουμε πολλές φορές και την οπτική του πλευρά. Ο Σάιμον μέσα από όλες αυτές τις καταστάσεις ωριμάζει. Γίνεται πιο δυνατός, με αυτοπεποίθηση. Φυσικά είναι ένας ακόμη χαρακτήρας που δεν θα διστάσει να θυσιαστεί για όλους αυτούς που αγαπά. Όλοι οι χαρακτήρες διαμορφώνουν το τελικό τους χαρακτήρα, ωριμάζουν και γίνονται όλοι πιο δυνατή μπροστά στον κίνδυνο που έρχεται. 


Η Γυάλινη Πόλη είναι ένα υπέροχο πραγματικά βιβλίο που δεν του λείπει απολύτως τίποτα και δεν έχει να ζηλέψει πραγματικά κανένα τίποτα από άλλα βιβλία του είδους. Λυπάσαι, χαίρεσαι, φοβάσαι, νευριάζεις, πολεμάς, αγωνιάς, θυμώνεις νιώθεις ότι και οι ήρωες του βιβλίου και αυτό είναι λίγα βιβλία που καταφέρνουν να στο δώσουν. Τα θανάσιμα εργαλεία είναι μια συναρπαστική σειρά! Που θα σας κάνει να την αγαπήσετε, θα σας συνεπάρει,θα σας κάνει να ονειρευτείτε και να δείτε τα πράγματα με άλλο μάτι. Αξίζει σίγουρα μια θέση στην Βιβλιοθήκη σας!

Best Quotes: 

--> "There is no pretending," Jace said with absolute clarity. "I love you, and I will love you until I die, and if there is LIFE after that, I'll love you then."
--> And I'm suppose to sit by while you date boys and fall in love with someone else, get married...?" His voice tightened. "And meanwhile, I'll die a little bit more every day, watching.
--> "And now I’m looking at you," he said, "and you’re asking me if I still want you, as if I could stop loving you. As if I would want to give up the thing that makes me stronger than anything else ever has. I never dared give much of MYSELF to anyone before – bits of myself to the Lightwoods, to Isabelle and Alec, but it took years to do it – but, Clary, since the first time I saw you, I have belonged to you completely. I still do. If you want me."
--> "You said you were going for a walk!? What kind of walk takes six hours?" "A long one?"
--> "Is this the part where you say if I hurt her, you'll kill me?" "No" Simon said, "If you hurt Clary she's quite capable of killing you herself. Possibly with a variety of weapons."
--> "Not everything is about you," Clary said furiously. "Possibly," Jace said, "but you do have to admit that the majority of things are."

Βαθμολογία: 5/5 Αστέρια!

You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts