Ο Μαυρος Πυργος: O Τελευταιος πιστολερο

Οκτωβρίου 29, 2013

Ο Μαύρος Πύργος:O Τελευταίος Πιστολέρο 
Συγραφέας:Stephen King 
Μεταφραστής: Μιχάλης Μακρόπουλος
 Εκδόσεις: Bell
 Έτος Έκδοσης:2004 
Αρ. σελίδων: 300

Ίσως η πιο γνωστή σειρά βιβλίων του Stephen King. Σίγουρα όμως είναι η πιο μεγαλειώδης! Αρχικά εμπνευσμένο από το ποίημα Childe Roland to the Dark Tower Came του Robert Browning, το έργο ξεκίνησε να γράφεται το 1970 και τέλειωσε το 2004 με το έβδομο βιβλίο της σειράς, ενώ το 2005 κυκλοφόρησε και ένα όγδοο βιβλίο, που χρονικά τοποθετείται ανάμεσα στο τέταρτο και το πέμπτο. Ο «Μαύρος Πύργος» είναι ο κόσμος που κατασκεύασε ο νεαρός και επίδοξος συγγραφέας, θέλοντας να δημιουργήσει το δικό του «τολκινικό έπος», έναν από τα αγαπημένα του βιβλία όπως λέει και ο ίδιος και ολοκλήρωσε μετά από ένα τρομακτικό ατύχημα που παραλίγο να του κοστίσει τη ζωή, ένας απ’ τους πιο επιτυχημένους και πολυδιαβασμένους μυθιστοριογράφους του πλανήτη που δεν υπάρχει άνθρωπος σήμερα που να μην γνωρίζεις το όνομά του ο Stephen King. 

Ο Ήρωας της Ιστορίας είναι ο Ρόλαντ της Γαλαάδ ο τελευταίος πιστολέρο μια μοναχική,αινιγματική και επιβλητική φιγούρα που έχει απομείνει σ'έναν μισοερειπωμένο κόσμο που είναι γεμάτος δυσοίωνα τοπία και μακάβρια απειλή, που αντικαθρεφτίζει τρομακτικά τον δικό μας κόσμο. 
Μας περιγράφεται ένα τοπίο γκανγκστερικό όπως τις καλές παλιές ταινίες όπου τίποτα δεν φυτρώνει, τα φυτά είναι ελάχιστα και το νερό πολύτιμο,η ζωή ακόμη και απο ανθρώπους είναι ελάχιστη. 
Έτσι Ξεκινάει ένα ταξίδι προς την αναζήτηση του πανίσχυρου και μυστηριώδη Μαύρου Πύργου. Για να μπορέσει να φτάσει εκεί ακολουθεί τα ίχνει ένος ακόμη μυστηρίου του Μαυροντυμένου Άντρα. Ενώ θεοί και δαίμονες θέλουν να τον εμποδίσουν να ανακαλύψει που βρίσκεται ο πολυπόθητος στόχος του. Στον δρόμο του θα γνωρίσει δύο πρόσωπα που θα παίξουν καθοριστική θέση στην ζωή του άλλα και στην συνέχεια της ιστορίας μια σαγηνευτική γυναίκα την Άλις με το σημαδεμένο πρόσωπο απο το Τάλας και τον Τζέικ ένα παιδί από την γη που θα γίνει φίλος του και θα τον συντροφεύει στο μεγαλύτερο μέρος του ταξιδιού. Και έτσι ο Ρόλαντ θα βρεθεί αντιμέτωπος με το μεγαλύτερο δίλημμα που είχε ποτέ ως τότε στην ζωή του και θα βρεθεί ανάμεσα στην σωτηρία αλλά και την κατάρα. 

Ο Ρόλαντ είναι ένας από τους καλύτερους και πιο ενδιαφέρον ήρωες που έχω διαβάσει σε βιβλίο. Ένας πραγματικά μοναχικός χαρακτήρας! Δεν θέλει τους ανθρώπους κοντά του, του αρέσει η μοναξιά του και το να είναι προσηλωμένος στο στόχο του. Σκληρός δεν τον βάζει με τίποτα κάτω και μυστηριώδεις πολλές φορές δεν μπορεί να καταλάβεις τα κινητρά του και γιατί τα κάνει όλα αυτά. Μπορεί και είναι τόσο επιβλητικός μόνο μέσα από την περιγραφή του. Ενώ έχει από πίσω του ένα πολύ μεγάλο παρελθόν που πραγματικά ανυπομονείς να το γνωρίσεις καλύτερα και φυσικά μέσα από αυτό να καταλάβεις και τον ίδιο. 

Ο Stephen King κάνει πάλι το θαύμα του και δημιουργεί ένα αριστούργημα έναν κόσμο τόσο υπέροχα ρεαλιστικά δοσμένο και μέσα του άλλοι τόσοι ρεαλιστικοί χαρακτήρες που θα λατρέψετε ακόμα και αυτούς που θα μισήσετε. Τόσο πρωτότυπο και εντυπωσιακό που σε συνεπαίρνει από την πρώτη στιγμή και πραγματικά δεν μπορείς να το αφήσεις από τα χέρια σου. Ένα έπος τεραστίον διαστάσεων που θα μείνει στην ιστορία! 

Βαθμολογία: 4/5 Αστέρια 








You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts