North & South

Οκτωβρίου 14, 2013


ΕΙΔΟΣ-ΕΡΩΤΙΚΟ/ΔΡΑΜΑ

Οι Βόρειοι και οι Νότιοι (North & South) είναι μια βρετανική μίνι σειρά που βασίζεται στο ομώνυμο κλασσικό μυθιστόρημα της Ελίζαμπεθ Γκάσκελ. Προβλήθηκε το 2004 από το BBC και ολοκληρώνεται σε τέσσερα επεισόδια. 

ΥΠΟΘΕΣΗ: Η ιστορία διαδραματίζεται στην Βικτοριανή Αγγλία του 19ου αιώνα, όπου η Μάργκαρετ Χέιλ αναγκάζεται να μετακομίσει με τους γονείς της στο Μίλτον, μια βιομηχανική πόλη του Βορρά και να αφήσει την ήσυχη ζωή του Νότου. Εκεί η Μάργκαρετ νιώθει τρομερά μόνη. Δεν της αρέσει η φασαρία και η δυστυχία της περιοχής. Θα πρέπει όμως να προσαρμοστεί στο νέο τρόπο ζωής και να κάνει νέους φίλους. Με τον πατέρα της, έναν μορφωμένο άνθρωπο και πρώην ιερέα και την ευγενική και φιλάσθενη μητέρα της, η Μάργκαρετ θα προσπαθήσει να γίνει αποδεκτή από την κοινωνία του Μίλτον.Όταν γνωρίσει τον Τζον Θόρτον, τον αυστηρό ιδιοκτήτη ενός υφαντουργείου, θα τον αντιπαθήσει αμέσως γιατί η γνωριμία τους γίνετε κάτω από άσχημες συνθήκες. Την ίδια αντιπάθεια θα νιώσει η Μάργκαρετ και για την αυστηρή και αυταρχική μητέρα του Τζον, (και για την κακομαθημένη και φαντασμένη αδερφή του,.Σιγά – σιγά η Μάργκαρετ αρχίζει να συνηθίζει τη ζωή στο Μίλτον. Γίνετε φίλη με μερικούς εργάτες της περιοχής, μαθαίνει για τη φτώχεια και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και προσπαθεί να τους βοηθήσει όπως μπορεί. Οι δυσκολίες όμως και οι ατυχίες δε σταματάνε για τη Μάργκαρετ, η οποία θα βρεθεί αντιμέτωπη με πολλά άσχημα και θλιβερά γεγονότα.Καθώς η ιστορία εκτυλίσσεται η Μάργκαρετ και ο Τζον, δύο αντίθετοι χαρακτήρες, θα περάσουν από διάφορες δοκιμασίες μέχρι να έρθει η στιγμή που θα μπορέσουν να ξεπεράσουν τα προβλήματα και τις διαφορές τους για να βρουν την ευτυχία.

Η γνώμη μου: Το BBC είναι μαέστρος στις σειρές εποχές. Όλες οι σειρές του είναι καλοδουλεμένες και βγάζουν μια όμορφη εικόνα στο τέλος. Αυτήν η σειρά είναι μια ακόμη επιτυχία του BBC σε αυτό το τομέα! Αν σας αρέσουν τα έργα εποχής και οι ιστορίες αγάπης τότε θα λατρέψετε αυτή τη σειρά! Νομίζω πως η γυναίκες ειδικά της παρέας θα την λατρέψουν αφού όλες λιώνουμε με αυτές τις υπέροχες ρομαντικές ιστορίες. Που διαδραματίζονται σε μια άλλη εποχή όπου υπήρχαν άλλα προβλήματα,άλλα ήθη αλλά και μια τιμιότητα και αγνότητα που λείπει πια στον δικό μας κόσμο. Πάντως ακόμα και άντρες μπορούν να την δουν αφού είναι φοβερά καλοφτιαγμένη έχει υπέροχο σενάριο και πολύ καλές ερμηνείες, αφήστε που τα επεισόδια είναι μόνο 4 έτσι δεν κουράζει και θα την απολαύσετε ευχάριστα!
Καλή θέαση σε όσους το δούνε! 

PHOTO GALLERY


TRAILER: 
    



You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts