ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ: ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ

Οκτωβρίου 05, 2013


ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ: ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ
Συγγραφέας: Cassandra Clare
Μεταφραστής: Μοσχή Φωτεινή
Εκδόσεις: Πλατύπους
Έτος Έκδοσης: 2010
Αρ. σελίδων: 581

Η Πόλη των Οστών το πρώτο βιβλίο της σειράς Θανάσιμα Εργαλεία κυκλοφόρησε στο εξωτερικό το 2007 και στην Ελλάδα το 2010 από τις εκδόσεις Πλατύπους. Άκουγα παντού τα καλύτερα αλλά για κάποιο λόγο πάντα έπιανα κάποιο άλλο βιβλίο στα χέρια μου. Ειλικρινά είμαι 100% μετανιωμένη που τόσο καιρό δεν άκουγα τους γύρω μου και δεν έπαιρνα αυτό το βιβλίο. Ερωτεύτηκα την γραφή της Cassandra clare και αυτού του φανταστικού κόσμου που έχει δημιουργήσει ενώ δηλώνω είδη τεράστια φαν του Τζέις Γουέιλαντ. 

H Κλέρι Φρέι με τον κολλητό της φίλο Σάιμον αποφασίζουν να περάσουν το βράδυ τους και να διασκεδάσουν σε ένα από τα πιο διάσημα κλαμπ της Νέας Υόρκης το Πανδαιμόνιο. Πότε όμως η Κλέρι δεν θα μπορούσε να είχε φανταστεί ότι θα βρισκόταν μπροστά σε ένα φόνο που διαπράττουν τρεις έφηβοι,καλυμμένοι με παράξενα σημάδια στο σώμα τους. Και το περίεργο είναι ότι αυτή είναι η μόνη που φαίνεται να είναι σε θέση να τους δει. Και σαν να μην έφτανε αυτό ξαφνικά το σώμα του νεκρού εξαφανίζεται και έτσι δεν υπάρχει κανένας τρόπος η Clary να αποδείξει το έγκλημα , αν ήταν τελικά αυτό ένα έγκλημα. 


Εκείνη η μέρα θα είναι η πρώτη συνάντηση της Κλέρι με τον Τζέις και τους Κυνηγούς των Σκιών,πολεμιστές που διατηρούν την τάξη και την ηρεμία μεταξύ των πλασμάτων του σκότους και την αντιμετώπιση των πανούργων δαιμόνων. Η απρόσμενη αυτή συνάντηση θα οδηγήσει την Κλέρι σε μια σειρά αποκαλύψεων σχετικά με το πολύ καλά κρυμμένο παρελθόν, τόσο της μητέρας της όσο και της ιστορίας της οικογένειάς της. Από την ημέρα που η μητέρα της εξαφανίζεται και η ίδια δέχεται επίθεση από ένα δαίμονα η Κλέρι θα βρεθεί βαθιά μέσα σε ένα κόσμος που δεν γνώριζε πως υπάρχει.Η Κλέρι και ο Τζέις θα κριθούν να αντιμετωπίσουν ένα καλά κρυμμένο παρελθόν. Η συνάντησή των δύο νέων δεν είναι τυχαία, όπως καθόλου τυχαία δεν είναι και η φοβερή έλξη που νιώθουν μεταξύ τους. 

Η Κλέρι είναι από της πιο συμπαθητική πρωταγωνίστρια που έχω διαβάσει σε βιβλίο είναι φοβερά δυναμική και παρόλο τα όσα θα περάσει δεν απελπίζεται και παραμένει πάντα προσηλωμένη στο στόχο της. Διαθέτει δυναμισμό, θάρρος και εξυπνάδα. Ο Τζέις είναι ένα μεγάλο μυστήριο, έξυπνος, πρακτικός και φοβερά παράτολμος. Έχει φανταστικό χιούμορ και γίνεται πολλές φορές και σαρκαστικός κάτι το οποίο λάτρεψα πραγματικά! Όσον αφορά τους υπόλοιπους χαρακτήρες, συμπάθησα πολύ τον Σάιμον, την Ίζαμπελ αλλά και τον περίεργο Άλεκ. Ένας ακόμη πολύ ενδιαφέρον χαρακτήρας μου φάνηκε Μμάγκνους και ελπίζω να μας απασχολήσει πολύ και στην συνέχεια! 

Το μυθιστόρημα της Clare έχει όλα όσα θα ήθελε κάποιος να διαβάσει. Είναι μυστηριώδες έξυπνο και γεμάτο ανατροπές! Ο κόσμος που έχει πλάσει η Clare απλά σε συνεπαίρνει. Χαρακτήρες καλογραμμένοι και ερωτεύσιμοι, πλοκή φανταστική γεμάτη αγωνία και μυστήριο, εξελίξεις καταιγιστικές,μάχες που κόβουν την ανάσα και μια ιστορία αγάπης για γερά ψυχικά αποθέματα. Ένα από τα καλύτερα βιβλία αυτού του είδους,που σίγουρα θα αγαπήσετε!

Best Quotes:

--> The boy never cried again, and he never forgot what he'd learned: that to love is to destroy, and that to be loved is to be the one destroyed.
--> "Have you fallen in love with the wrong person yet?" 
Jace said, "Unfortunately, Lady of the Haven, my one true love remains Myself." "At least," she said, "you don't have to worry about rejection, Jace Wayland." "Not necessarily. I turn myself down occasionally, just to keep it interesting. 
--> "Is this the part where you start tearing off strips of your shirt to bind my wounds?" "If you wanted me to rip my clothes off, you should have just asked."
--> "Don't touch any of my weapons without my permission." "Well, there goes my plan for selling them all on EBAY," Clary muttered. "Selling them on what?" Clary smiled blandly at him. "A mythical place of great magical power."
--> Sarcasm is the last refuge of the imaginatively bankrupt.

Βαθμολογία 4.5/5 Αστέρια! 




You Might Also Like

2 σχόλια

Popular Posts