Gone Girl-Το Κοριτσι Που Εξαφανιστηκε

Νοεμβρίου 01, 2014



Όσοι έχετε διαβάσει το ομώνυμο βιβλίο της Gillian Flynn Το Κορίτσι Που Εξαφανίστηκε γνωρίζετε εξαρχής τις συγκλονιστικές εξελίξεις που θα εμφανιστούν μπροστά σας και θα σε παρασύρουν μέσα στο αγωνιώδες κόσμο τους. Όσοι πάλι δεν το έχετε κάνει(Κάντε το!) προετοιμαστείτε για ένα ατμοσφαιρικό αστυνομικό θρίλερ με εξαιρετικές ερμηνείες. 

Υπόθεση: Ο Nick Dunne (Ben Affleck) και η γυναίκα του Amy (Rosamund Pike) έχουν πρόσφατα μετακομίσει από τη ν πολύβουη Νέα Υόρκη στις ήρεμες μεσοδυτικές πολιτείες. Εκείνος συγγραφέας και εκείνη πάντα cool, οι δύο τους έχουν όλα τα φόντα να αποτελέσουν το τέλειο δείγμα σύγχρονης συζυγικής ευτυχίας και γαλήνης. Όμως εντελώς ξαφνικά, η Amy εξαφανίζεται κατά την ημέρα της 5ης επετείου του γάμου τους αφήνοντας αποκαλυφθούν οι πρώτες ρωγμές στη σχέση τους. Ο Nick μετατρέπεται σε βασικό ύποπτο της εξαφάνισης, με ένα πέπλο μυστηρίου να καλύπτει την αλλόκοτη συμπεριφορά του. Η αναζήτηση της Amy θα προκαλέσει μια φρενίτιδα χωρίς προηγούμενο στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα οποία την αναζητούν - ζωντανή ή νεκρή, δεν έχει σημασία - προκειμένου να ταΐσουν τα μάτια του, διψασμένου για αποκαλύψεις, αδηφάγου κοινού.


Αρχικά να πω ότι για μένα το καλύτερο κομμάτι της ταινίας είναι η ίδια η σκηνοθεσία του Fincher. Γιατί κατάφερε να παίξει με διάφορα κινηματογραφικά είδη, πήγαινε άνετα από την μαύρη κωμωδία σε ψυχολογικό θρίλερ και στην συνέχεια στο δράμα και πάλι πίσω, τόσο εύκολα και σωστά που παρέσερνε μαζί του τον θεατή. 
Οι αναδρομές στην αφήγηση, είναι τέτοιες και  τόσο καλά σκηνοθετημένες, ώστε στο τέλος φαίνονται όλα φυσιολογικά στο θεατή και του επιτρέπουν να σκεφτεί ότι έπρεπε να το είχε καταλάβει.
Στην συνέχεια οι εξαιρετικές ερμηνείες! Επιτέλους ο Affleck έχει μάθει να παίζε και τον βλέπουμε πιο σίγουρο και ώριμο από ποτέ! Η ερμηνεία της Rosamund Pike πάντως ήταν αυτήν που έκανε την διαφορά, ήταν πραγματικά τέλεια. 


Έχοντας προσωπικά διαβάσει και το εξαιρετικό βιβλίο ήταν αναπόφευκτο να υπάρχουν συγκρίσεις. Η μεταφορά του βιβλίου στην μεγάλη οθόνη έγινε με τον πιο άρτιο τρόπο, που θα μπορούσε ίσως να συμβεί αλλά  προσωπικά βρήκα ότι δεν υπήρχε η εκπληκτική σύνδεση που δημιούργησε η συγγραφέας στο βιβλίο με τους ήρωες μας, ενώ η αγωνία, οι γρήγοροι ρυθμοί και οι απόλυτοι ατμόσφαιρα του ψυχολογικού θρίλερ υπάρχουν μεν αλλά σε μικρότερο και πιο ήπιο βαθμό. Νομίζω, γενικά, πως η ιστορία λειτουργεί καλύτερα στο βιβλίο. 


Το Gone Girl σίγουρα είναι από τις ταινίες που ξεχωρίζουν για το 2014. Με ένα άκρος ενδιαφέρον θέμα την συγκλονιστική σκηνοθεσία του  David Fincher και τις εξαιρετικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών του.
Προσωπικά ανήκω μάλλον σε αυτούς που απόλαυσαν την ταινία αλλά δεν ενθουσιάστηκαν κιόλας. Πάντως όσοι δεν έχουν διαβάσει το βιβλίο θα βρουν την ταινία άκρως καλύτερη από εμάς τους υπόλοιπους!

ΥΓ. Συγνώμη για τις τόσες αλλαγές στην εικόνα του Blog μας! 
Υπήρχαν κάποια εξαιρετικά δύσκολα προβλήματα 
Ελπίζω αυτήν η τελική μορφή να σας αρέσει! Τα λέμε σε επόμενη Ανάρτηση!  



You Might Also Like

4 σχόλια

  1. Καλά ο Fincher κάνει απίστευτο σκοτεινό και αστικό κινηματογράφο! Το Gone Girl, όπως και Το Κορίτσι με το Τατουάζ ήταν από τις καλύτερες μεταφορές βιβλίων. Συμφωνώ σε ότι είπες:) Και η Flynn ε? Τα Αιχμηρά Αντικείμενα μ'άρεσαν πιο πολύ. Θα κάνουν ταινία και τον Σκοτεινό Τόπο^^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Overtheplace
    Νομίζω όπως και είπα το μεγάλο χαρτί ήταν ο Fincher! Ανέβηκε επίπεδο η ταινίας χάρης αυτόν!
    Το βιβλίο μ'άρεσε λιγότερο από τα άλλα της βιβλία αλλά το είχα απολαύσει ήταν αρκετά διαφορετικό! Αν δεν είχα διαβάσει το βιβλίο πιστεύω θα μου είχε αρέσει πολύ περισσότερο! Περιμένουμε τον Σκοτεινό Τόπο ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναιιιι^^ Καλά σίγουρα αν γνωρίζεις το τέλος του αστυνομικού, όσο και να θες η ταινία θα χάσει στο suspense και τα twists..
    Αν έχεις χρόνο διάβασε αυτό, είναι φοβερά ενδιαφέρον:
    http://gillian-flynn.com/for-readers/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @overtheplace
    Φοβερό κείμενο που σου δίνει και την ικανότητα να αντιληφθείς καλύτερα τους χαρακτήρες ενώ κρύβει μέσα του μεγάλη δόση αλήθειας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Popular Posts